sanat mekanları

Datça Sanat Mekanları, Galeri ve Atölyeler

SEMA BOYANCI ATÖLYESİ

sema-boyanci-atolyesi-3

1954 Bolu-Mengen’de doğan Sema Boyancı, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü 1974 yılında bitirdi. 1992 yılında Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Bir süre orta ve yüksek öğretim kurumlarında resim öğretmenliği yaptı. İkisi yurtdışında olmak üzere bırcok kişisel sergi açan Sema Boyancı, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergiye katıldı, ödüller aldı. Sema Boyancı  atölyelerinde Eşi Mehmet Ünsalan ile birlikte gravür ve resim çalışmaları yapıyorlar, kurslar veriyorlar.

Sema Boyancı Atölyesi

Atölye kursları: Sema Boyancı atölyesinde çarşamba günleri kurs günü, atölyenin açılış saati 11.00, genelikle 16.00 da kapanıyor. İlk çalışmalar temel sanat eğitimi üzerine oluyor, ikinci aşamada sanat tarihi dersleri ile desen çalışmaları yapılıyor. Daha sonrasında  yağlıboya ve suluboya çalışmaları yapıyorlar. Sema hanım burada kurs alan arkadaşlarımızın amacının ” boş zamanlarını değerlendirmek olmadığını, temelden başlayarak bilinçli olarak sanatsal çalışmalar yapmaya doğru gitmek” olduğunu belirtti. Sanat ve sanatçıya saygıyı ve sanat eserini diğer çalışmalardan ayıran özellikleri öğreniyorlar. Bu kısım gerçekten önemli , bir kaç resim çalışması ile kendilerini sanatçı gibi gören bir çok kişi oluyor. Nedeni gerçek anlamda sanatın ve sanatçının önemini ve bir sanat çalışmasının nasıl meydana geldiğini bilmedikleri için. Bir sanat eseri tektir, özgündür.

sema boyancı atölyesinde gravür çalışmaları

Sema Boyancı Gravür Atölyesi

Sema Boyancı aynı zamanda tanınmış bir Gravür sanatçısı, bu alanda birçok sergilere katıldı. Atölyesinde Gravür çalışmaları için imkanlar var. Sema boyancı Datça’ya gelişini anlatırken ” Ankara’da artık çalışamaz olmuştum, Datça bana yeni bir soluk getirdi, baktığım her şey bende heyacan uyandırdı diyor ve hemen “Kafdağı’nın Ardı” Datça başlıklı çalışmalarına başlamış. Sema Boyancı çalışmalarını değişik başlıklarda toplamış bunlar: Hasret Serisi, Kapodokya, Hayat Ağacı, Anadolu Medeniyetleri, Eylül Resimleri, Eldoran’a Kuşlar Konunca, Cunda Resimleri, Kafdağı’nın Ardı Datça, Datça Gravürleri. Sema Hanım 22 yıl öğretmen olarak çalıştıktan sonra da atölyesinde öğretmeye devam ediyor.

kazım ünsalan resimleri.

Mehmet Ünsalan Suluboya çalışmaları

Sema Boyancı’nın eşi Mehmet Ünsalan bu zorlu sanat yolculuğunda her zaman Sema hanıma destek olmuş, şimdi de aynı Atölyede eserler üretiyorlar. Atölyenin duvarlarında Mehmet beyin suluboya resimleri hemen dikkati çekiyor. Gördüğüm kadarıyla Mehmet Ünsalan da sanat yolunda basamakları hızla tırmanıyor. Mehmet bey de birçok kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.

Sema Boyancı atölyesine gitmek için Migros kavşağından Özbel yönüne giriyorsunuz.  Sağdan 4. binanın altında. Atölyeden iki
bina sonra da Briç kulübü var.  İletişim: İskele Mahallesi, Özbel Yolu Caddesi , 18/A Datça – MUĞLA  Tel: 0532.618 21 50

 

SEVO SERAMİK ATÖLYESİ

eski datça sevo seramik

Sevo Seramik Atölyesi Eski Datça girişinde Meydandaki Orhan’ın kahvesini geçer geçmez  sol tarafta yer alıyor. Çeşitli zamanlarda ziyaret edip çalışmalarını izlediğim Atölye’de Sevdeğer Kantürk ve Melek Şule Kantürk birbirinden güzel özgün seramik çalışmalarını burada üretip, sergiliyorlar.

sevdeğer kantürk ve şule kantürk

Burası hem atölyeleri hem de eserlerini sergiledikleri, satışa sundukları yer, uğradığınızda onları genellikle çalışırken görürsünüz. Sevdeğer hanımın atölyesinde hep bir huzur sezilir, sorulara cevap verirken o işine odaklanmış, sakin  halini bozmaz.

sevo-seramik-atolyesi-3

Yaz sezonunda Eski Datça oldukça kalabalık ve işler yoğun olduğu için kurs çalışmaları kış sezonunda yapılıyor. Eski Datça’ya geldiginizde Sevo Seramik uğrayacağınız mekanlardan.

İletişim: Tel, 0 535 734 8816 – 0 533 – 516 5857 Web: Facebook: Sevo’s Ceramics

Sayfalar: 1 2 3 4 5

2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir