2018 Datça Takvimi

AĞUSTOS

gerence plajı

Palamutbükü Gerence tatilcilerin en keyifli zamanlarını geçirdiği anlara sahne oldu. Akvaryum diye de söyleniyor ama ben yerel isimlerin kaybolmamasını istiyorum. Yöre halkı için de tarihi bir mekan, sayfamda zaman zaman bunu işledim.  Bundan sonraki koy olan ve birçok kez piknik yaptığımız Akçabük’ün yıllar sonra özel arazi olduğunu öğrendik, etrafı tellerle çevrildi. Ondan sonraki Kurubük te 21 ekimde kiraya verilecekmiş. Datça’yı Datça yapan özellikleri yavaş yavaş kaybediyoruz.

datça vineyard

Datça Vineyard Bağlarında 4. kez düzenlenen bağ bozumu şenliği büyük bir katılımla gerçekleşti.

can yücel sokağı

Datça deyince akla gelen ilk isimlerden olan Can Yücel’in yaşadığı ev binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Ev, Can Yücel’in ölüm yıldönümü 12 Ağustos’ta ziyaretçilere açılıyor, diğer zamanlar kapalı.

köy ürünleri

Ağustos toplanan bademlerin kırılmaya başlandığı zamanlar, kabuklu bademler güneşte bir zaman bekletildikten sonra kırılıyor, iç badem dediğimiz bademler elde ediliyor. Fotoğrafta en çok üretilen tür olan akbademler kırılırken görülüyor.

emecik sokaklarından manzara

Emecik sokakları.

Pt Sa Ça Pe Cu Ct Pa
       1  2  3  4  5    
6   7  8  9  10 11 12   
13  14 15 16 17 18 19    
20  21 22 23 24 25 26
27 28  29 30 31

21 - 22 - 23 - 24 Ağustos Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı

Ağustos Sayılı Fırtınalar. 14 Ağustos : Fırtına 17 Ağustos : Fırtına 20 Ağustos : Fırtına (2 gün) 31 Ağustos : Mircan Fırtınası

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

4 yorum

  1. Sayın Muzaffer ÖZgen
    ÖNcelikle 2018 yılının ülkemiz ve halkımız için barış içinde geçireceğimiz ve Cumhuriyetimize ve ATATÜRK ümüze sahip çıkacağımız bir yıl olur. 2015 yılından beri sitenizi takip etmekteyim. Siteniz datçanın doğası ve her türlü etkinliklerinin takip edildiği bir alan oldu.DAtçanın en önemli eksikliğini tamamlıyorsunuz. Bizde eşimle 2018 yılıdan itibaren senenin büyük bir lısmını datçada geçirmeyi düşünüyoruz. Eskidatçaya yerleştik. Yapmış olduğunuz 2018 yılı takvimi çok başarılı olmuş elinize sağlık her ayın açıklamaları datçayı çok iyi anlatıyor.Keşke imkanı olsada baskıya verilmiş olsaydı. DAtçanın geleceği için elbirliği ile çalışma yapmalıyız. Yoksa diğer sahiller gibi elden gidecek. Sizin sitenizde bu konuda bilgi akışı açısından çok önemli bir araç olacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim.tanışmak dileğiyle
    Saygılar

  2. Beyefendinin siteniz çalışmalarınız ve Datça’nın geleceği hakkındaki görüşleri bence çok doğru. Hoşgelmişler, güle güle otursunlar.

  3. tesekkurler datca nin tanitimi icin.
    datcaya hic gelmemis ama cok merak eden hatta orada yasamak isteyen bir doga ve deniz tutkunu birisi olarak , datcadaki hava sicakliklarini ogrenmek istiyorum. yazin sicaklar dayanilmaz mi? orada serinleten ferahlatan meltemler var mi?
    kazdagi eteklerinde dag ve denizle icice yasayan birisi olarak benim icin hava cok onemli.
    datcanin en ruzgar alan serin bolgesi neresidir?
    tesekkurler simdiden.

    1. Doğal olarak yazın burada da sıcaklıklar var ama Datça’nın yazları kendine özgü bir iklimi var diyebilirim. Kuzeyden esen rüzgarlar serin bir hava oluşturur, diğer yerler kadar nemli değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir