2018 Datça Takvimi

TEMMUZ

kabotaj bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Datçamızda en çok ilgi gören etkinliklerden, etkinlikler başlamadan önce deniz şehitleri için denize törenle bir çelenk bırakılıyor, o anlardan bir sahne.

Temmuz ayı sahillerimizin en kalabalık olduğu zamanlar, biraz önce sözünü ettiğim Akçabük görülüyor, yüzen birkaç kişi var. Etrafı çevrildiği için sahile fotoğrafı çektiğim kayalık bir kısımdan iniliyor, yetkililerin bu sahile bir iniş yeri yapmaları dileğimiz. Sahiller herkesin deniyor, bu güzelliklerden herkesin yararlanmaya hakkı olduğunu düşünüyorum.

ovabükü plajı

Ovabükü sahili bu zamanlarda kalabalık. Büyük sahillerimizden.

knidos arkeoloji günleri

2017’de ilk kez kaymakamlık tarafından düzenlenen ” Datça Knidos Arkeoloji Günleri ” nin ikinci günü Knidos’ta gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasının antik tiyatroda verdiği müzik ziyafeti hala hafızalarımızdan silinmedi.

datça taşlık plajı

Datça Merkezi’ndeki mavi bayraklı plajlar doldu taştı. Bu sahillerde de bazı uygulamalar olacağını okuyoruz.

datça nurlu bademi

Datçamızın sarı altını, Temmuz ayında Nurlu bademler kırılarak yaş badem elde ediliyor. 2017’de fiyatları kilo olarak 110 Tl den başlıyordu.

Pt Sa Ça Pe Cu Ct Pa
                   1                 
2   3  4  5  6  7  8                 
9   10 11 12 13 14 15
16  17 18 19 20 21 22
23  24 25 26 27 28 29
30  31

1 Temmuz Kabotaj Bayramı
24 Temmuz Gazeteciler ( Basın ) Bayramı

Temmuz Sayılı Fırtınalar : 11 Temmuz : Çark Dönümü Fırtınası 16 Temmuz : Fırtına (2 gün) 25 Temmuz : Fırtına (2 gün) 30 Temmuz : Kızıl Erik Fırtınası

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

4 yorum

  1. Sayın Muzaffer ÖZgen
    ÖNcelikle 2018 yılının ülkemiz ve halkımız için barış içinde geçireceğimiz ve Cumhuriyetimize ve ATATÜRK ümüze sahip çıkacağımız bir yıl olur. 2015 yılından beri sitenizi takip etmekteyim. Siteniz datçanın doğası ve her türlü etkinliklerinin takip edildiği bir alan oldu.DAtçanın en önemli eksikliğini tamamlıyorsunuz. Bizde eşimle 2018 yılıdan itibaren senenin büyük bir lısmını datçada geçirmeyi düşünüyoruz. Eskidatçaya yerleştik. Yapmış olduğunuz 2018 yılı takvimi çok başarılı olmuş elinize sağlık her ayın açıklamaları datçayı çok iyi anlatıyor.Keşke imkanı olsada baskıya verilmiş olsaydı. DAtçanın geleceği için elbirliği ile çalışma yapmalıyız. Yoksa diğer sahiller gibi elden gidecek. Sizin sitenizde bu konuda bilgi akışı açısından çok önemli bir araç olacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim.tanışmak dileğiyle
    Saygılar

  2. Beyefendinin siteniz çalışmalarınız ve Datça’nın geleceği hakkındaki görüşleri bence çok doğru. Hoşgelmişler, güle güle otursunlar.

  3. tesekkurler datca nin tanitimi icin.
    datcaya hic gelmemis ama cok merak eden hatta orada yasamak isteyen bir doga ve deniz tutkunu birisi olarak , datcadaki hava sicakliklarini ogrenmek istiyorum. yazin sicaklar dayanilmaz mi? orada serinleten ferahlatan meltemler var mi?
    kazdagi eteklerinde dag ve denizle icice yasayan birisi olarak benim icin hava cok onemli.
    datcanin en ruzgar alan serin bolgesi neresidir?
    tesekkurler simdiden.

    1. Doğal olarak yazın burada da sıcaklıklar var ama Datça’nın yazları kendine özgü bir iklimi var diyebilirim. Kuzeyden esen rüzgarlar serin bir hava oluşturur, diğer yerler kadar nemli değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir