2018 Datça Takvimi

MAYIS

mayıs ayında kumluk plajı

Mayıs ayı ile turizm hareketleri hızlanıyor, denize girmeler çoğalıyor, Kumluk plajında lokantaların masalarını görmeye başlıyoruz.

datça'da hıdrellez

Datça’da Hıdrellez önemli bir gündür, iş güç bırakılır, eş dost, akrabalarla su kenarlarına, kırlık alanlara gidilir. Hıdrellez yemekleri yenir, oyunlar oynanır. Bu oyunlara kadın erkek birlikte katılırlar.

bahçemde güller

Mayıs’ta bahçemdeki güllerin katmer katmer açtığı zamanlar

datça'da bisikletliler

Datça doğa yürüyüşçüleri ve bisikletçiler için her geçen gün ilgi gören bir yer, havaların ısınmasıyla bisiklet gruplarını Datça’da görüyoruz.

halk eğitim şenliği

Mayıs ayı içinde pek çok etkinlik yaşanıyor Datçamızda. Çocuk Şenliği, Yaşama Datça’da Bağlan Yüzme Yarışı, Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü, 7. Datça Geleneksel Engelli Pikniği bunlardan aklımda kalanlar. Fotoğrafta bu yıl ilk kez yapılan ve Datça okullarının katıldığı ” Datça Bilim Sanat ve Spor Şenliği” nden bir an görülüyor. Atatürk caddesi boyunca uzanan oldukça etkileyici bir etkinlikti.

yaşama sen de bağlan etkinliği

Liseler arasında düzenlenen Yaşama Datça’da Bağlan Yüzme yarışından bir an.

Pa  Sa  Ça  Pe  Cu  Ct  Pa            
     1   2   3   4   5   6            
7    8   9   10  11  12  13           
14   15  16  17  18  19  20           
21   22  23  24  25  26  27               
28   29  30  31 
 
 Trafik Haftası ( İlk Cumartesi )
 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
 6 Mayıs Hıdrellez
 10 - 16 Mayıs Müzeler Haftası
 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası 
 19 - 25 mayıs Gençlik Haftası
 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Mayıs Sayılı Fırtınalar. 4 Mayıs : Çiçek Fırtınası 7 Mayıs : Fırtına 13 Mayıs : Fırtına 17 Mayıs : Filiz Kıran Fırtınası 20 Mayıs : Kokulya Fırtınası 21 Mayıs : Ülker Fırtınası

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

4 yorum

  1. Sayın Muzaffer ÖZgen
    ÖNcelikle 2018 yılının ülkemiz ve halkımız için barış içinde geçireceğimiz ve Cumhuriyetimize ve ATATÜRK ümüze sahip çıkacağımız bir yıl olur. 2015 yılından beri sitenizi takip etmekteyim. Siteniz datçanın doğası ve her türlü etkinliklerinin takip edildiği bir alan oldu.DAtçanın en önemli eksikliğini tamamlıyorsunuz. Bizde eşimle 2018 yılıdan itibaren senenin büyük bir lısmını datçada geçirmeyi düşünüyoruz. Eskidatçaya yerleştik. Yapmış olduğunuz 2018 yılı takvimi çok başarılı olmuş elinize sağlık her ayın açıklamaları datçayı çok iyi anlatıyor.Keşke imkanı olsada baskıya verilmiş olsaydı. DAtçanın geleceği için elbirliği ile çalışma yapmalıyız. Yoksa diğer sahiller gibi elden gidecek. Sizin sitenizde bu konuda bilgi akışı açısından çok önemli bir araç olacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim.tanışmak dileğiyle
    Saygılar

  2. Beyefendinin siteniz çalışmalarınız ve Datça’nın geleceği hakkındaki görüşleri bence çok doğru. Hoşgelmişler, güle güle otursunlar.

  3. tesekkurler datca nin tanitimi icin.
    datcaya hic gelmemis ama cok merak eden hatta orada yasamak isteyen bir doga ve deniz tutkunu birisi olarak , datcadaki hava sicakliklarini ogrenmek istiyorum. yazin sicaklar dayanilmaz mi? orada serinleten ferahlatan meltemler var mi?
    kazdagi eteklerinde dag ve denizle icice yasayan birisi olarak benim icin hava cok onemli.
    datcanin en ruzgar alan serin bolgesi neresidir?
    tesekkurler simdiden.

    1. Doğal olarak yazın burada da sıcaklıklar var ama Datça’nın yazları kendine özgü bir iklimi var diyebilirim. Kuzeyden esen rüzgarlar serin bir hava oluşturur, diğer yerler kadar nemli değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir